Челси се затвърди на 3-то място във Висшата лига след успех над Норич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът на Челси записа минимална победа с 1:0 срещу тима на Норич в първата среща от 36-ия кръг на английската Висша лига.

Единственото попадение в мача отбеляза Оливие Жиру в края на първото полувреме. С този успех “сините” се затвърдиха на 3-ото място в класирането като събраха 64 точки – с 4 повече от Лестър и Манчестър Юнайтед.

Наставникът на домакините Франк Лампард заложи на схема 4-3-3 като на върха на атаката действаха Уилиян, Оливие жиру и Кристиан Пулишич. В халфовата линия стартираха Лофтъс-Чийк, Жоржиньо и Ковачич, а в защита пред вратаря Кепа бяха разположени Аспиликуета, Рюдигер, Зума и Алонсо.

Изпадналият от Висшата лига тим на Норич започна в схема 4-1-4-1. Нападението на тима бе водено от Йосип Дърмич, като той бе подпомаган в предни позиции от Кантуел и Ернанес.

Челси не започна добре мача и имаше проблеми да създаде голови положения. Съставът на Норич се бе групирал в своята половина и не оставяше шансове на съперника. В 36-ата минута Пулишич имаше добра възможност за гол, но Тим Крул спаси.

Така се стигна до добавеното време на първото полувреме, когато Оливие Жиру откри резултата. Той се възползва от перфектно центриране на Пулишич и прати топката в мрежата на Крул за 1:0.

През второто полувреме “сините” отново не бяха много убедителни. Норич се представяше достойно, въпреки че от другия сезон няма да е в английския елит.

В 76-ата минута вратарят на гостите Тим Крул се намеси добре при изстрел с глава на Аспиликуета. В 85-ата минута пък Жиру пропусна да вкара втория си гол в мача, след като ударът му мина покрай десния страничен стълб.

До края на мача Челси запази аванса си и макар да не бе много убедителен, то записа важна победа в битката за топ 4. Отборът дръпна с 4 точки пред Лестър и Ман Юнайтед, които са с мач по-малко. Съставът на Норич пък остана с едва 21 точки на последната позиция.

Възползвайте се от winbet промокод от 7sport за ексклузивни промоционални предложения от букмейкъра за следващия кръг на Висшата лига.