google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Уесли Фофана зарадва "сините" на "Стамфорд Бридж"

Челси победи Лийдс с 1:0 в среща от 26-ия кръг на английската Висша лига. Единственото попадение в мача вкара защитникът Уесли Фофана през второто полувреме.

С този успех тимът на Греъм Потър сложи край на серия от три поредни поражения, като също така спечели за първи път от шест мача насам. Трите точки задържат Челси на 10-ото място в класирането. “Сините” събраха 34 пункта и са на един зад деветия Брентфорд, който обаче е с два мача по-малко.

Поражението за Лийдс означава, че те остават на 17-то място с актив от 22 точки и ще трябва да печелят точки в следващите мачове, за да играят елитен футбол и през сезон 2023/24.

Офанзивните футболисти на “сините” не впечатлиха в днешния ден, като Греъм Потър заложи на Стърлинг, Хавертц и Жоао Феликс от първата минута. Украинската звезда Михайло Мудрик дори не се появи на терена.

“Сините” се бяха насочили към пореден провал, но в 53-ата минута Уесли Фофана се разписа с глава след подаване на Бен Чилуел. Лийдс не успя да отговори на това попадение на съперника и си тръгна от “Стамфорд Бридж” с празни ръце.