Челси смята да спечели битката за Холанд с мощна оферта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" ще се опитат да се подсилят с норвежкия нападател през лятото

Английският Челси ще направи опит да пребори конкурентите за привличането на звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. ‘Сините” смятат да предложат мощна оферта за норвежкия национал още това лято. Както е известно откупната му клауза ще стане активна през 2022 година.

Ерлинг Холанд прави пореден силен сезон и не спира да впечатлява в Шампионска лига. След трансфера си на “Сигнал Идуна Парк”, той има 41 гола в 42 мача за “жълто-черните” във всички турнири.

Европейските грандове следят с повишено внимание ситуацията с 20-годишния нападател. Той има клауза за откупуване на стойност от 75 милиона евро, която обаче ще се активира през лятото на 2022 г.

„The ​​Athletic“ излиза с информация, че Челси ще се опита да спечели надпреварата за подписа на Холанд, като отправи ранна оферта за нападателя това лято и е готов да счупи клубния си рекорд, за да го привлече. “Сините” търсят нов нападател, след като се очаква французинът Оливие Жиру да напусне след края на сезона.

Интерес към Холанд има от още куп отбори, като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул и Реал Мадрид са сред топ кандидатите. Самият футболист може да поиска да напусне “жълто-черните” след края на сезона, ако Борусия Дортмунд спечели квота за Шампионската лига за сезон 2021/22.

В момента норвежецът е топ реализаторът в Шампионската лига през тази кампания, като е вкарал 8 попадения в 5 срещи. Той има изумителните 18 гола само в 13 двубоя в турнира от дебюта си през миналата кампания.