Челси вече е отправил оферта на Серхио Агуеро, ПСЖ също
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Челси е сред клубовете, които са направили оферта за нападателя на Манчестър Сити

Според Foot Mercato, аржентинският нападател Серхио Агуеро вече е привлякъл голям интерес от множество клубове в цяла Европа, малко след като потвърди, че ще напусне Манчестър Сити в края на сезона. Пари Сен Жермен също е сред отборите, които са проявили интерес към нападателя, но са изправени пред силната конкуренция на Челси.

Всъщност и двата клуба вече са подали оферта на Агуеро да го подпише в предстоящия летен трансферен прозорец. Интересът на Челси, по-специално, би могъл да постави дилемата на аржентинеца, тъй като му предлага възможността да остане във Висшата лига, вместо да се впуска в чужбина, като според съобщенията ПСЖ и Интер в Милан го интересуват, докато има връзки и с Барселона. Откакто се присъедини към Манчестър Сити от Атлетико Мадрид през лятото на 2011 г., Агуеро се радва на страхтотен успех в Англия, като отбелязва 181 гола в лигата в само 271 мача. Аржентинецът е смятан за един от най-добрите нападатели, играли някога в ерата на Висшата лига на Англия.

За Манчестър Сити той беше повече от голмайстор, тъй като 32-годишният играч беше централната характеристика на ренесанса на клуба през последното десетилетие. Неговите попадения помогнаха на “гражданите” за четири титли в лигата, както и за пет купи на Лигата и една купа на Англия. Агуеро участва и в някои известни моменти, включително незабравимия гол в последната минута срещу КПР, за да донесе на Манчестър Сити титлата във Висшата лига  през сезон 2011/12.

Изглежда, че Челси сега определи аржентинеца като идеален заместител на друг застаряващ нападател – Оливие Жиру, чийто договор е до края на сезона. “Сините” със сигурност ще търсят нов централен нападател през лятото и се смята, че Халанд е основната им цел. Предвид липсата на приходи заради пандемията от коронавирус, то Агуеро би бил много по-изгоден вариант за лондончани. Звездата на Манчестър Сити също е добре запознат с тактиката на Тухел, която е основана на притежанието на топката, като той играе вече почти пет години под ръководството на Гуардиола.