Челси загря за финала в Шампионска лига с обрат над Ман Сити
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лондончани" са в Топ 3 във Висшата лига след успех с 2:1 на "Етихад"

Челси стигна до обрат над Манчестър Сити в двубой от 35-ия кръг на Висшата лига и се откъсна от преследвачите за Топ 4, докато „гражданите“ ще трябва да изчакат с празненствата за титлата. Стърлинг откри резултата на „Етихад“ в 44-ата минута, а в добавеното време на първата част Агуеро пропусна дузпа. След почивката лондончани стигнаха до успеха с попадения на Хаким Зиеш (63) и Маркос Алонсо (90+2). Манчестър Сити е лидер в класирането на Висшата лига с 80 точки, следван от Манчестър Юнайтед с 67. Челси вече е с 64 точки и измести Лестър (63) от третото място. Уест Хям е пети с 58 точки. Двата отбора ще се изправят един срещу друг отново на 29 май, когато ще спорят за трофея в Шампионска лига.

Играта бе много равностойна през първия половин час, без да се стигне до чиста голова ситуация пред някоя от двете врати.

В 30-ата минута „гражданите“ организираха бърза контра, която вещаеше неприятности за лондончани, но Стърлинг направи грешно подаване за Агуеро и остротата на нападението се загуби.

Две по-късно Маркос Алонсо направи добър пас отляво, Рийс Джеймс пробва прострелно центриране за Вернер, който прати в мрежата на домакините, но голът бе отменен правилно заради засада.

Минута по-късно германецът завърши по разочароващ начин добра атака на гостите.

В 35-ата минута Стърлинг отправи точен шут към долния десен ъгъл, но Менди внимаваше и улови.

Хаким Зиеш стреля опасно от дистанция в 43-ата, но Едерсон спаси.

В 44-ата минута Кристенсен не успя да изчисти топката, която бе овладяна от Жезус, последва пас към Агуеро, който вместо да нанесе удар опита да овладее и загуби контрол над кълбото, но Стърлинг бе на точното място и прати в мрежата на гостите за 1:0.

В минутата добавено време Гилмор фаулира Жезус и реферът отсъди дузпа. Агуеро би от бялата точка, но ударът му тип „Паненка“ не се увенча с успех и Менди улови, като Сити не успя да увеличи преднината си точно преди почивката.

В 52-ата минута Зиеш опита нов далечен изстрел, но във вратаря. В 63-ата мароканецът коригира мерника си и с точен удар в долния ляв ъгъл възстанови равенството.

Обратът можеш да стане пълен десет минути по-късно, но след пас на Рийс Джеймс отдясно Вернер не успя да стигне навреме до топката и да нанесе удар.

В 79-ата нов гол на Вернер бе отменен заради засада, а две по-късно и попадение Калъм Хъдсън-Одой също не бе зачетено заради засада.

Претенции на домакините за дузпа срещу Стърлинг в 88-ата не бяха удовлетворени, а малко след това Маркос Алонсо направи неуспешен опит да прехвърли Едерсон.

В добавеното време лондончани нанесоха своя удар. Тимо Вернер направи добър пас отдясно, от който се възползва Маркос Алонсо, оформяйки крайното 1:2.