Черно море ще затвърждава седмото място срещу Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" може да сложат край на амбициите на преследвачите в битката за 7-ата позиция

Фаворитът за спечелването на седмото място в efbet Лига – Черно море, се изправя срещу Царско село във втория си мач от плейофната фаза на шампионата. Двата отбора заемат първите две позиции в четворката, в която играят отбори от 7-ото до 10-ото място.

Тимът на Илиан Илиев е устремен към баража за участие в евротурнирите през следващата кампания. “Моряците” са на 7-ата позиция в момента и имат солиден аванс от 6 точки пред Царско село. Ако днес Черно море продължи с добрите резултати в лигата и се поздрави с трите точки, то ще сложи край на интригата в битката за 7-ото място.

Варненци играят много добре в последно време. “Моряците” спечелиха последните си 3 срещи и нямат загуба в първенството от началото на март, когато бяха победени с 1:0 от Арда. В последния си мач възпитаниците на Илиан Илиев триумфираха срещу Ботев Пловдив с 3:1 у дома. Сега те ще преследват четвърти пореден успех в лигата и ще се стремят да откажат Царско село от битката за седмата позиция.

Гостите също бяха в доста добра форма, но малко изненадващо загубиха с 0:2 от Левски на старта на плейофите. В края на редовния сезон тимът на Антони Здравков записа победи последователно срещу ЦСКА, Берое и Арда – отбори от топ 6 на класирането. В предстоящия мач на “Тича”, наставникът на “Царете” няма да може да разчита на наказания Христо Попадийн, докато Ален Стеванович продължав да лекува контузия. В състава ще се завърне Иван Бандаловски, който пропусна мача с Левски поради наказание.

На другата треньорска скамейка, Илиан Илиев няма да може да разчита на Родриго, който е наказан. Мястото му в стартовия състав ще бъде заето от Родриго Варела. Капитанът Даниел Димов ще се завърне в състава на домакините като се очаква да си партнира с Влатко Дробаров в центъра на защитата.

През настоящия сезон отборите на Черно море и Царско село се срещнаха два пъти. Те си размениха по една домакинска победа. Царско село с Любо Пенев начело тогава записа успех с 1:0 на собствен терен, докато във Варна “моряците” записаха успех с минимален резултат. Само един от петте мача между двата отбора е предложил над 2.5 гола, като в две от срещите е имало попадения в двете врати.

Вероятни състави:

Черно море (4-2-3-1): Г. Геогиев; С. Станчев, Д. Димов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов; Васил Панайотов, П. Гарсия; Касми, И. Илиев, Варела; Зе Гомеш

Царско село (4-2-3-1): Пласид; Реян Даскалов, Мартин Кавдански, Бандаловски, Луи Нганиони; А. Георгиев, Балтанов; Мертенс, Д. Георгиев, А. Кордейро; Карим Роси