Черно море удари лидера в Румъния, Бенша с два гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Моряците" вкараха три попадения на Фарул Констанца

Черно море записа престижен успех с 3:1 в контрола срещу лидера в румънския шампионат Фарул Констанца. Двубоят се проведе на базата на румънския клуб в Овидиу. Закария Бенша на два пъти и Матиас Курьор донесоха успеха на “моряците”, а Фарул вкара почетен гол в края от дузпа.

Черно море започна двубоя с Георгиев на вратата, а пред него действаха Атанасов, Босанчич, Панов, Дичев, Мимито, Сула, Василев, Бенша, Фернандес и Иса. През второто полувреме в игра за “моряците” се появи бразилецът Карлос Жатоба, който кара пробен период. Той е познат у нас с изявите си в в дунав Русе, където игра в периода 2017-2018 г.

Тимът на Илиан Илиев имаше няколко добри шанса за попадение преди почивката, като Иса и Сула бяха близо до гол. По-добрата игра на “моряците” даде резултат в последната минута на първата част, когато след изпълнение на корнер топката стигна до Закария Бенша, който от близо вкара за 1:0.

През второто полувреме “моряците” отново бяха по-добри на терена. В 67-ата минута Сула комбинира с Бенша, който с удесен изстрел вкара за 2:0. Осем минути след това варненци реализираха трети гол, като този път точен бе Курьор.

Фарул Констанца вкара почетен гол в продължението на срещата от дузпа, като така бе оформен крайният резултат 3:1 в полза на Черно море.