Черноморец Бургас залага на утвърден треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Веселин Великов поема "акулите"

Черноморец обяви новия си наставник и това е добре познатият Веселин Великов. Бившият треньор на Етър заменя Георги Чиликов, който напусна “акулите” след кратък престой начело.

Ето официалното събощение на бургаския клуб:

“Акули”,

Имаме удоволствието да ви съобщим, че Черноморец има нов старши треньор. Това е Веселин Великов.

Веселин Великов е роден е на 19 март 1977 г. в град Елена. Като футболист е носител на Купата на България през 1999 г. с отбора на ЦСКА. Има и 3 мача за националния tim на България. Като треньор е водил отборите на Любимец, Дунав, Царско село, Кариана, Ботев (Вр) и за последно, преди да поеме Черноморец – Етър Велико Търново.

Най-големият му успех досега в треньорската кариера е начело на Дунав Русе като ги извежда от “В” група – до елита на България. В Първа лига той завоюва 4-то място в крайното класиране и извежда Дунав до евротурнирите, където в Лига Европа отпада от Иртиш, воден от Димитър Димитров-Херо.

Назначаването на доказан специалист за старши треньор на Черноморец е поредното доказателство, че клубът не е абдикирал от своята цел, а именно промоция в професионалния футбол. Напротив, “акулите” ще преследват първото място в Трета лига – Югоизток с утроени сили и с всички позволени средства. Пожелаваме успех на Веско Великов, много победи и безброй щастливи мигове начело на Черноморец!”