Червенков напомни как се е предавала щафетата в ЦСКА
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Големите Жеков, Пенев, Трънков, Йорданов показвали тънкостите на следващите големи - Стоичков, Пенев, Костадинов, Танев...

Бившият бранител на ЦСКА Ангел Червенков заяви, че е ходел два часа преди началото на тренировките на Армейците, за да може “да попива” от знаменити фигури от историята на клуба като Петър Жеков, Димитър Пенев, Стоил Трънков, Стоян Йорданов…

“В ЦСКА попаднах в една съблекалня, вътре бяха само най-големите звезди на българския футбол,” заяви Червенков, който през 1991 година стана шампион с Етър и реализира единствения гол в европейските клубни турнири в историята на Виолетовите, в предаването “МачКаст”.

Червенков напомни как се е предавала щафетата в ЦСКА 1

“Имах честта да попадна на това място. Учех се на манталитет, на морал, увереност, агресия. Лидер беше Георги Димитров – Джеки. И в ЦСКА, и в националния отбор. Ходех два часа по-рано на тренировка заради Петър Жеков, Димитър Пенев, Стоил Трънков, Стоян Йорданов, да попия от тях.

“След края им се молехме да останат да покажат своите умения. Аз се учех от Димитър Пенев. Всичките ни звездни футболисти – Стоичков, Любо, Емил Костадинов, Лъчо Танев, научиха как да бият преди свободни удари от Петър Жеков.”

Червенков, заедно със Стоичков, Пенев и Костадинов прониват в първия състав на Червените в средата на 80-те години на миналия век.