google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бойкият Интер записа оглушителна победа с 4:0 над затъналия на дъното СПАЛ, изкачвайки се на втора позиция във временното класиране на Серия А.

Пет кръга преди края на надпреварата Нерадзурите стопиха изоставането от лидера Ювентус до шест точки като немалко от наблюдателите на Апенините са категорични, че моментната форма на Старата госпожа не впечатлява.

Чилийският нападател Алексис Санчес, който почти сигурен ще бъде откупен от Манчестър Юнайтед, за пореден път изнесе силен мач, отчитайки се с гол и асистенция.

Южноамериканецът изигра ключова роля в атаката, завършена от Антонио Кандрева осем минути преди почивката, а самият той опъна мрежата зад хърватския страж на домакините Карло Летица с удар с глава от близко разстояние.

Между двете попадения се разписа Кристиано Бираги, а точка в спора с гол в 74-ата минута сложи Роберто Галярдини, възползвайки се от умелото центриране на Ашли Йънг.

Титуляр за Интер този път бе пренерегваният напоследък Кристиан Ериксен.

Италианските анализатори не пропуснаха да напомнят, че Интер съумя да навакса пет точки от изоставането си от Юве, преследващ деветата си поредна шампионска титла само в последните три кръга.