google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полетелият високо Левски (Лом) не остави съмнение за по-голямата си класа, разгромявайки Академик (Свищов) с 4:0 пред многобройна възторжена публика в среща от 9-ия кръг в Северозападната Трета лига.

Това бе четвърта поредна победа за ансамбъла на Благой Кръстанов, който се изкачи на четвърта позиция във временното класиране.

Активът на ломчани, които имат мач по-малко, вече е 18 точки, а Академия Враца, който днес надигра Трявна с 4:1, оглавява подреждането с 23, следван от Севлиево с 22 и Вихър (Славяново) – с 21.

Домакините овладяха инициативата още след началния съдийски сигнал, като на практика унищожиха интригата само за четвърт час игра. Георги Цеков наруши нулевото равенство още в 10-ата минута, а съвсем скоро след това Мариян Огнянов дублира аванса на Левски мощен удар с десния крак.

Каузата на “студентите” получи още по-тежък удар, след като Пламен Ангелов си вкара автогол, а крайният резултат беше оформен десетина минути преди края от напористия Александър Веселинов, който оплете топката в мрежата с неспасяем шут с левия крак.

Това беше шестият мач на ломчани, в който те успяха да запазят вратата си суха. Съвсем логично, ансамбълът на Кръстанов може да се похвали и с най-стабилната отбрана – от началото на сезона Левски е инкасирал само две попадения.

Загубата остави Академик на 14-о място с 6 точки от 8 мача.

В следващия кръг Левски гостува на 17-ия Първа атомна (Козлодуй) в местно дерби с особен емоционален заряд. Двубоят е следващата неделя, 4 октовмри, от 16.00 часа. Академик гостува на последния в таблицата Бдин (Видин).