Чуамени: Щастлив съм, че съм в най-добрия клуб в света
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Орелиен Чуамени заяви, че няма по-добър отбор от Реал Мадрид

Новото попълнение на испанския шампион Реал Мадрид – Орелиен Чуамени, бе официално представен като играч на “белия балет”. Младият халф премина медицински прегледи, подписа своя договор и даде пресконференция, на която заяви, че е изключително щастлив да бъде част от най-добрия клуб в света.

„Много съм щастлив, че съм в най-добрия клуб в света. Ще работим за спечелването на още много титли. Благодаря на президента, моя агент и семейството ми, че ме приеха тук“, започна халфът.

„Вярно е, че имах възможността да избирам, но веднага щом разбрах, че Реал Мадрид се интересува, не се поколебах нито за секунда. Искам да оставя следа във футболната история и няма по-добър отбор за това от Реал”, заяви младокът на въпрос за интерес към него от ПСЖ.

Халфът заяви, че е провел разговор със сънародниците си Карим Бензема и Едуардо Камавинга: „Говорих с тях, да. Камавинга е пример за това как става по-добре, когато играеш за най-добрия отбор в света. Относно Бензема… той е най-добрият играч в света, когато преговорите напредваха, той ми писа да предложи помощта си и да ми разкаже за клуба. Да ги имам до себе си е късмет“.

„Имах разговори с други клубове, но в главата си очаквах обаждането от Реал Мадрид. Когато ме поискаха не се поколебах нито за миг. Говорих със семейството и агента ми, за да намеря най-добрата сделка. Прекрасно е да съм тук“, заяви френският халф.

Чуамени коментира трансферната сума, която ще бъде платена за него (80 млн. евро): „Това не зависи от мен. Опитвам се да дам най-доброто от себе си на терена; цифрите са неща между клубовете, пазарът не е както преди. Цената на моя трансфер не ме интересува“.

„Когато видиш витрината с трофеите на клуба, разбираш, че това е най-добрият отбор в света. Говорих с президента и му заявих, че витрината трябва да се разшири, тъй като съм дошъл да печеля мното трофеи“, заяви бившият играч на Монако.