google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Най-влиятелният акционер на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов демонстрира сериозен оптимизъм след структурните рокади в спортно-техническото ръководство на новака в Първа лига.

Както вече стана ясно, Червените намериха подходящ начин да изместят Красимир Балъков от треньорския пост, обявявайки че вече ще залагат на английски модел с мениджър и старши треньор.

С други думи функциите на Балъков ще бъдат прехвърлени на Йордан Юруков – специалистът, под чието ръководство ЦСКА 1948 спечели първата в кратката си история промоция за елита.

В навечерието на срещата от петия кръг в първенството, в който 1948 е домакин на другия новак в елита – Монтана, Найденов отново разбуни духовете с колоритна публикация.

“Краси Балъков преди време беше треньор в Прекръстените от Ловеч, сега в ЦСКА от София е Генерален мениджър,” написа един от собствениците на  букмейкъра Efbet.

“Сър Балъков ще е Алекс Фергюсън, а Данчо Юруков ще е Карлош Кейрош и още срещу Монтана ще се видят резултатитe.”

Българските фенове на футбола помнят Юруков и с великолепния пас към Валентин Илиев за знаменития успех на ЦСКА над Ливърпул с 1:0 на „Анфийлд“ в средата на миналото десетилетие.

В тимовите листи като старши треньор обаче ще продължи да бъде вписвано името на бившия халф на Етър, Спортинг (Лисабон) и Щутгарт, тъй като Юруков все още не притежава необходимия за Първа лига лиценз.

Под наставничеството на Бала ЦСКА 1948  не успя да запише нито една победа в първите си четири срещи, регистрирайки три равенства – с ЦСКА София, Берое и Царско село, и домакинска загуба срещу Арда (Кърджали). С трите спечелени точки ЦСКА отборът заема 11-о място във временното класиране.