Цецо Соколов и Динамо на финал за Купата на Русия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Московчани се изправят срещу Зенит Казан

Aсът на националния тим на България – Цветан Соколов, вдъхнови Динамо (Москва) за успех с 3:1 над домакините от Зенит (Санкт Петербург) във във втория полуфинал от финалната четворка на Купата на Русия, игран в Ледения дворец.

По този начин динамовци се класираха за втори пореден финал в надпреварата и ще защитават трофея си от миналата година.

Соколов и компания поведоха с 2:0 гейма след 25:16 и 25:15, Зенит съкрати изоставането след победа в третия с 26:24, а в последния Динамо отново нямаше проблеми – 25:19.

Капитанът на Лъвовете записа поредния си впечатляващ мач и бе втори по резултатност с 15 точки за победата. Също 15 точки реализира и Антон Семишев. Най-ефективен за московчани пък бе Ярослав Подлесних с 16 точки. За домакините от Зенит Егор Клюка и Виктор Полетаев съответно с 12 и 11 точки.

В спора за трофея играчите на Константин Брянский ще играят срещу грандът Зенит (Казан), който победи категорично Локомотив (Новосибирск) на Пламен Константинов с 3:0 гейма в първия полуфинал.

Московчани могат да спечелят Купата на страната за 4-и път в историята след 2006, 2008 и 2020 година. От друга страна Зенит ще гони своята юбилейна 10-а Купа и първа след 2019-а година.

Финалът за Купата на Русия е от 18:00 часа българско време.