Цецо Соколов: “Мечтая за олимпийската титла!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Звездата на Лъвовете отличи победата над Германия на Игрите в Лондон

Асът на българския национален тим по волейбол Цветан Соколов намери място в изключително престижна класация на Междунардната федерация по волейбол (FIVB).

31-годишният диагонал попадна в Топ 100 за най-влиятелните волейболисти през последното десетилетие.

В обширно интервю за Volleyball World Соколов се върна към някои от най-значимите моменти в своята кариера, като в същото време разкри и най-съкровената си мечта – да стъпи на олимпийския връх с България.

“Последните 10 години във волейбола бяха нещо неописуемо за мен,” разказва Соколов. “Волейболът ме изгради като човек и като спортист.

“Научи ме как да се боря и да преследвам целите си; научи ме да се боря за всяка топка и за всичко, което искам да постигна. През годините изпитах много положителни емоции във волейбола, сбъднах много от мечтите си, но също така се надявам повече от тях да се сбъднат в бъдеще.

“Никога няма да забравя победата над Германия на Игрите в Лондон, с която се класирахме за полуфиналите. Това беше незабравим мач за мен.

“Първите ми Олимпийски игри бяха невероятно преживяване, което искрено се надявам да преживея отново. Както всички спортисти, най-голямата ми мечта е да спечеля олимпийската титла и се надявам да се случи един ден.

“Въпреки доброто ни представяне в този мач с Бразилия, горчивият вкус да не се класираме за Олимпийските игри все още надделява, тъй като за всеки спортист това е най-важното състезание, към което се стреми.

“Наистина е трудно да забравим този мач. Все още мисля за това, защото беше толкова болезнено. Подобни мачове, са незабравими в смисъл, че ви дават ценен урок, който се помни за цял живот

“Но най-незабравими са мачовете, в които отборът печели и доказва, че идва момент, в който дългите тренировки, усилията и желанието за победа се отплащат. И тогава изпитвате удовлетворение след многото трудности, през които сте преминали.”