Цели 11 играчи на Левски са с изтичащи договори
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Сините" може да бъдат с коренно различен състав през следващия сезон

През лятото Левски може да се наложи да прави нов отбор, тъй като контрактите на единадесет футболисти на тима изтичат след края на сезона. Така на практика “сините” може да останат без един отбор. Доста от футболистите на столичани вече са свободни да преговарят с други клубове, ако се появи интерес към тях.

Ръководството на Левски със сигурност ще иска да задържи някои от футболистите, но все още не е стартирало преговори за подновяването на техните договори. Това ще става в движение, тъй като към момента не е ясна и зимната селекция.

Последни 6 месеца от контракта има капитанът Николай Михайлов, неговият конкурент за титулярно място под рамката Николай Кръстев, както и полевите играчи Матео Стаматов, Алекс Петков, братята Радослав и Борислав Цоневи, Андриан Краев, Мартин Райнов и Валери Божинов.

Наемът на нападателтивън Петков пък изтича след края на сезона, когато той трябва да се завърне в португалския Фейрензе. Паулиньо, един от гласените за продажба тази зима, е с контракт до края на календарната година. Това може да се окаже решаващо в крайното решение на ръководството за негов изходящ трансфер. От лятото цената на бразилеца ще бъде съвсем различна, освен ако през това време не преподпише.

Ситуацията с изтичащите договори е породена от факта, че преди старта на сезона в Левски бяха привлечени голям брой играчи за срок от 1 година. Това бе трансферната политика на тима по време на криза, тъй като така се избягват скъпоструващи раздели, до което се е стигало много пъти. Не е изключено през лятото на “Герена” да се стигне до сериозна чистка, като според представянето на отбора през пролетта старши-треньорът Славиша Стоянович ще вземе решение на кои играчи да продължи да разчита. Ако финансовото състояние на тима е далеч по-добро, със сигурност ще има поне 5-6 нови попълнения за старта на сезон 2021/22.