Цоко се завърна! Става спортен шеф на Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Най-силните години в кариерата на Антунович бяха с екипа на столичния Локомотив

Царско село назначи бившият нападател на Локомотив (София) Саша Антунович за спортен директор на клуба.

Цоко се завърна! Става спортен шеф на Царско село 1

Столичният тим обоснова назначението с факта, че Цоко от дълго време е бил близо до клуба и е напълно запознат с обстановката и всичко случващо се на стадиона в близост до Околовръстното шосе.

“Саша Антунович ще помага за развитието на Царско село и ще е ангажиран с подбора и привличането на футболисти, както и генерално за трансферите в представителния отбор. Той ще има ангажимент да следи развитието на играчите както в България, така и в чужбина,” обявиха от клуба.

Цоко се завърна! Става спортен шеф на Царско село 2

Роденият през 1974 година в Прищина Антунович акостира в България през 2002 година, за да облече екипа на Спартак Варна, където става водещ голмайстор. Най-силните му години обаче са в Локомотив (София) между 2004 и 2009 година.

Тогава той изиграва 78 мача и реализира 30 гола. С негови две попадения столичните “железничари” стават първият български отбор, който побеждава във Франция, след като надделяват с 2:1 над Рен.

Антунович, koйто е известен и като сериозен участник и познавач на игрите за спортни залози, беше част и от впечатляващата поредица от осем мача без загуба в Европа за Локомотив.

“Това е голяма чест и удоволствие, че г-н Стойне Манолов, президентът Иво Андреевски и Любослав Пенев ми гласуваха доверие за тази отговорна работа,” коментира Цоко.

“Заедно с тях сме вече повече от година, но сега работата ми се официализира. Убеден съм, че хубавите моменти за Царско село тепърва предстоят. Ще дам всичко от себе си този отбор да продължи възходящата линия, която е поел.

“Смея да твърдя, че имаме едни от най-добрите условия за работа в България. Сигурен съм, че ще продължим ползотворната работа всички заедно.”