ЦСКА 1948 пречупи трудно Пирин, Наумов спаси дузпа (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" победиха с 1:0 у дома след гол от дузпа на Чочев

ЦСКА 1948 постигна победа с 1:0 над Пирин Благоевград в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига. Столичани взеха трите точки благодарение на точно изпълнена дузпа от Ивайло Чочев в добавеното време на първата част, а след почивката Даниел Наумов отрази удар от бялата точка на Станислав Манолев. „Червените“ се изравниха по точки с деветия Арда (18 т.), докато „орлетата“ остават на предпоследно място с 12 точки.

През първото полувреме „орлетата“ доминираха, като пропуснаха няколко добри възможности да поведат в резултата. Благоевградчани стигнаха до гол в 38-ата минута, но попадението на Мохамед Брахими бе отменено заради засада при паса на Юлиян Попев.

Минута преди края на редовното време Ангел Бастунов падна в пеналта след контакт с Бодуров, като първоначално реферът Георги Гинчев не отсъди нищо, но бе повикан да провери ситуацията с видеоповторение, при което посочи бялата точка. Петима играчи в зелено обградиха рефера и поискаха обяснение за неговото решение, което обаче не беше променено. В добавеното време Ивайло Чочев изпълни прецизно наказателния удар и „червените“ се оттеглиха на почивка с гол аванс.

В 67-ата Лазар Марин извърши нарушение в наказателното поле и Пирин получи дузпа. Станислав Манолев обаче изпълни слабо удара от бялата точка и Даниел Наумов спаси.

Климентов можеше да реши всичко в мача в 81-ата, но при изстрел към долния ляв ъгъл топката мина на сантиметри от целта.

Карачанаков опита изстрел от дъгата в 85-ата, но прати малко над напречната греда.

Гостите не успяха да стигнат до изравнително попадение и ЦСКА 1948 се поздрави с трите точки.