Преди сезон 2022/2023: ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" ще атакуват топ 4 през новия сезон

Отборът на ЦСКА 1948 ще има високи амбиции през новия сезон в efbet Лига. “Червените” взеха Любослав Пенев за треньор и направиха може би най-добрата селекция това лято. Клубът ще търси място в топ 6 през редовния сезон, за да се бори за четворката и класиране за Европа и разполага с нужния потенциал, за да го направи.

През миналия сезон ЦСКА 1948 завърши на 8-ото място в крайното класиране и не стигна до бараж за Европа. Затова през лятото селекцията в тима бе сериозна, за да може новият треньор Любослав Пенев да изгради силен отбор, който да се бори с най-добрите в Първа лига.

Селекция 

ЦСКА 1948 се възползва от финансовата криза в Берое и взе трима от най-добрите играчи на заралии – Генадий Ганев, Стийв Фуртадо и Джонатан, с които определено ще подсили защитата си. Ганев ще се бори с Наумов за титулярното място, а Джонатан се очаква да бъде твърд титуляр в състава на Любо Пенев. Фуртадо също може да намери място сред 11-те в състава, ако навлезе във форма. Големият трансферен удар на ЦСКА 1948 бе привличането на Рафаел Енрике. Бившият футболист на ЦСКА остави отлични впечатления преди време по родните терени и сега Любо Пенев ще се опита да извлече най-доброто от него. Клубът привлече още бразилци, които да вдигнат нивото – Октавио (халф) и Тиаго Барбоса (защитник).

ЦСКА 1948 се раздели с доста играчи, сред които вратарите Иван Караджов и Християн Христов, защитниците Деян Лозев и Георги Пенев и полузащитника Емил Мартинов.

Представяне в контролите

ЦСКА 1948 направи много силни контроли през лятото. Отборът победи последователно в приятелските си мачове Спартак Варна с 5:0, Пирин с 3:0, Локомотив Пловдив с 4:1, Локомотив София с 3:0 и Академия Пандев с 3:1. В последната си проверка възпитанициите на Любослав Пенев направиха реми 0:0 срещу кипърския гранд АПОЕЛ Никозия. ЦСКА 1948 показа солидна игра във всички контроли и беше стабилен в защита, което очакваме да видим и през сезон 2022/23.

Очаквания и прогнози за новия сезон

Тимът на ЦСКА 1948 може да бъде приятната изненада през новата кампания в efbet Лига. Букмейкърите вече са убедени, че “червените” ще финишират в топ 6. Ние също очакваме воденият от Любослав Пенев отбор да финишира в първата шестица. По-смелите прогнози могат да бъдат за ЦСКА 1948 да финишира в топ 3. Букмейкърът Бетано предлага 3.25 коеф. за “червените” да завършат в тройката, като те се нареждат веднага след големите фаворити Лудогорец, Левски и ЦСКА.