google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" загубиха с 0:1 от Карабах, на два пъти уцелиха гредата

ЦСКА приключи с контролите на австрийска зема с поражение с 0:1 от Карабах. Единственият гол в спаринга отбеляза Курбанли в 70-ата минута. „Червените“ създадоха повече положения, но така и не успяха да се възползват от тях, а на два пъти гредата се притече на помощ на азерите.

Треньорът на „армейците“ Любослав Пенев заложи на трима от новите в тима – Вилдсхут, Нзила и Баи, а сред стартовите 11 попадна и Християн Петров.

Първата по-добра възможност се откри пред българския тим в 11-ата минута, когато топката бе пратена за Яник Вилдсхут, той с поемането се освободи от бранител, след което опита изстрел, но Медведев отклони в корнер.

Шест по-късно Жеферсон отправи удар с левия крак от фаул, но не уцели вратата.

Бившият футболист на Черно море Патрик Андраде пробва изстрел от дистанция в 30-ата минута, но Юрген Матей застана на пътя на топката.

Малко преди края на първото полувреме късметът покри азерите. Жуниор Нзила успя с гръб към вратата да отклони с глава топката, но след прехвърлящия удар кълбото срещна сглобката.

След почивката Греъм Кери влезе в игра за ЦСКА, а в 61-ата минута ирландецът изпълни отлично фаул, но топката се отби в левия страничен стълб.

В 64-ата минута прехвърчаха искри на терена, след като Медина и Матей се хванаха за гушите след пререкание в наказателното поле на Карабах. Малко след това Матей бе заменен и на негово място в игра се появи Валентин Антов.

В 70-ата минута Боркес копна технично топката за Курбанли, който с лекота преодоля Бусато. Играчите на ЦСКА имаха сериозни претенции за засада, но такава не бе отсъдена.

В ответната атака Йомов пропусна от чиста позиция да върне бързо гола.

Резултатът остана непроменен и Карабах спечели с минималното 1:0 спаринга с ЦСКА.

ЦСКА  – КАРАБАХ 0:1
0:1 Курбанли (70)

ЦСКА: 25. Густаво Бусато, 2. Юрген Матей, 28. Пламен Гълъбов, 19. Иван Турицов, 3. Жеферсон Телес, 4. Яник Вилдсхут, 5. Федерико Варела 6. Жуниор Нзила, 7. Йоан Баи, 23. Ахмед Ахмедов, 29. Християн Петров

Карабах: 1. Махаматалиев, 2. Караев, 5. Медведев, 6. Андраде, 11. Ромеро, 18. Ибрахимли, 20. Боркес, 22. Курбанли, 24. Алиев, 30. Хюсеинов, 81. Медина