ЦСКА и Ботев се споразумяха за Неделев, чака се отговорът на играча
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборът на ЦСКА очаква отговор от звездата на Ботев Пловдив Тодор Неделев за трансфер на “Българска армия” до края на месец юли. Според запознати “червените” са влезли в контакт с ръководството на “канарчетата” и двата клуба са се споразумели за трансфера на плеймейкъра.

Остава Тодор Неделев да реши дали иска да продължи кариерата си на “Българска армия”. “Червените” ще изчакат неговия отговор до края на месеца. Националът на България има сериозни колебания, а към него има оферта и от турския Трабзонспор още преди около 20 дни. Неделев така и не е дал отговор, което навежда на мисълта, че играчът няма голямо желание да отиде в Турция.

Ако ЦСКА привлече Тодор Неделев, то е много вероятно отборът да се раздели с някой от играчите на поста на българина – Тиаго Родригес или Стефано Белтраме.

Това е поредният опит на “червените” да вземат звездата на Ботев. На два пъти през последните 2 години плеймейкърът на “жълто-черните” беше много близо до преминаване в ЦСКА, но така и не се стигаше до подпис. През септември 2018 г. от “Българска армия” дори признаха в официалния си сайт, че са имали предложение към Неделев:

“ЦСКА наистина направи опит да трансферира този талантлив футболист още в началото на месец юни. Тогава на среща с ръководството на пловдивския клуб обсъдихме възможността за евентуално негово преминаване на “Армията”. Самият Тодор Неделев изрази желание да остане в родния си клуб поне до зимата”, обявиха “армейците” преди близо 2 години.

След това темата “Неделев в ЦСКА” постепенно заглъхна, а и самият футболист на няколко пъти даваше да се разбере, че в България би носил екипа само на Ботев Пловдив. В последните седмици ситуацията се промени и Неделев открито заяви, че желае трансфер.

Тимът на ЦСКА се опитва да привлече и още един халф – 25-годишният Уесли Ната от Царско село, към когото има интерес от водещите отбори у нас и от няколко чуждестранни клуба.