google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" сразиха Царско село в края на мача с гол на Санкхаре

ЦСКА победи Царско село с минималното 1:0 в среща от 11-ия кръг на efbet Лига на стадион “Българска армия”. “Армейците” измъкнаха победата в края на двубоя, след като Юнус Санкхаре донесе успеха на своя тим в 90-ата минута.

След равностойно начало на срещата, първата по-добра възможност за гол в мача бе в 23-ата минута за тима на ЦСКА. Пенарянда стреля след заучено изпълнение на фаул, но в аут. Малко след това Царско село направи опасна атака като Димитър Евтимов трябваше да спасява удар на Божидар Васев.

В 35-ата минута Брадли Мазику проби в полето на съперника и бе фаулиран на границата на наказателното поле от Иван Бандаловски, като “червените” получиха добра възможност да поведат. Пенарянда застана зад топката, но не успя да преодолее стената. Три минути по-късно Царско село организира чудесна контраатака, но Емануил Манев не успя да завърши атаката по най-добрия начин.

В 39-ата минута Петър Занев се контузи и бе заменен от Амос Юга. В края на първата част Брадли Мазику центрира в наказателното поле, където Синклеър игра с глава, но не намери очертанията на вратата.

Втората част на двубоя на “Българска армия” стартира с удар на Адалберто Пенарянда и спасяване на вратаря на гостите Джони Пласид. В 58-ата минута ЦСКА създаде добро положение пред вратата на съперника, но Джони Пласид отново бе на висота.

“Армейците” се опитваха да натиснат съперника и да открият резултата. В 73-ата минута Греъм Кери нямаше късмет да се разпише. В 77-ата минута футболистите на Царско село поискаха дузпа, а малко след това Андерсон Кордейро не успя да преодолее Димитър Евтимов.

В 90-ата минута появилият се като резерва Али Соу проби в наказателното поле на съперника и намери Юнус Санкхаре, който с прецизен изстрел вкара победния гол за “червените” – 1:0.

В края на мача пък гостите пропуснаха отлична ситуация да изравнят резултата и така си тръгнаха победени от ‘Българска армия’.

След последния съдийски сигнал Реян Даскалов получи червен картон, след като нападна главния рефер заради неотсъдената игра с ръка на Греъм Кери, след което падна попадението на ЦСКА.

С този успех тимът на ЦСКА прогресира до 5-ото място в класирането с актив от 18 точки, докато Царско село остана на 8-ата позиция с 13 пункта.

Стартови състави:

ЦСКА: 25. Димитър Евтимов, 3. Жеферсон, 7. Рафаел Енрике, 11. Петър Занев, 13. Юнус Санкхаре, 14. Жул Кейта, 17. Адалберто Пеняранда, 18. Брадли Мазуки, 19. Иван Турицов, 24. Джером Синклер, 26. Валентин Антов

Царско село: 30. Джони Пласид – 17. Реян Даскалов, 22. Луис Педро, 93. Иван Бандаловски, 14. Божидар Васев – 21. Емануил Манев, 6. Антонио Георгиев, 20. Лъчезар Балтанов, 7. Янис Геролему – 8. Панайотис Лука, 9. Мирослав Будинов