ЦСКА “натисна газта” и елиминира Македония ГП с 4:0
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" продължават напред в Лигата на конференциите

ЦСКА успя да преодолее Македония ГП във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. След измъчено 0:0 в Скопие преди седмица, днес “армейците” показаха друго лице и надвиха съперника си със звучното 4:0.

Мачът на “Българска армия” започна в добро темпо, като още в първите 120 секунди Калоян Кръстев и колегите му създадоха две разбърквания пред вратата на гостите, но до нещо по-сериозно не се стигна.

ЦСКА "натисна газта" и елиминира Македония ГП с 4:0 1

Малко след това Филип Алексовски се откъсна зад защитата на “червените”, но Густаво Бусато излезе много разчетен и успя да изчисти топката.

Минута по-късно Перес се оказа на добра позиция след грешка на Амос Юга, но намеса на Матай успя да спаси “червените”.

След половин час игра дойде и голът за ЦСКА. Типично за момчетата на Саша Илич този сезон, попадението падна след статично положение. След центриране на Георги Йомов, топката беше продължена от Мено Кох, а Юрген Матай успя с мощно воле от няколко метра да матира Стевковски за 1:0.

ЦСКА "натисна газта" и елиминира Македония ГП с 4:0 2

След почивката Йомов можеше да покачи, но ударът му беше неточен. Не така беше обаче в 61-та минута, когато Мено Кох изрита топката напред, тя стигна до Туфегджич, който пък пусна извеждащ пас към Йомов и крилото беше безпогрешен за 2:0.

ЦСКА продължи с натиска си и след като стражът на гостите спаси страхотно воле на Тибо Вион, се стигна до корнер, при който Гарсес засече с глава и прати топката в напречната греда, но там беше Туфегджич, който направи добавка от метър за класическото 3:0.

Три минути преди края дойде още един дебютен гол. Назон се появи в игра малко по-рано и след корнер и разбъркване в наказателното поле на Македония ГП даде отличен шанс пред нападателя на “армейците” да се разпише и той не сбърка – 4:0.

Така в следващия етап ЦСКА ще се изправи срещу Мура или Сейнт Патрикс.

Фото: СтартФото