google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ахмедов дебютира за Нефтчи срещу шампиона Карабах

ЦСКА София обмисля да подпише дългосрочен контракт с младия ганайски нападател Бисмарк Чарлс, но през пролетта да го изпрати под наем в тим от Първа или Втора лига, съобщава “Мач Телеграф”.

Наставникът на Червените Бруно Акрапович остана доста доволен от показаното 19-годишния играч по време на тренировките и контролните срещи, но всъщност се оказва, че на този етап няма как да се намери място за него в отбора.

От една страна квотата за футболисти извън Европейския съюз е запълнена, а от друга – Бисмарк, колкото и талантлив да е, все още не бил готов за титуляр в състава на Армейците.

Oчакванията са Бисмарк, който през есента вкара 6 гола в 17 мача за косовския КФ Трепча, да парафира за три години и половина. Ганаецът записа общо 70 минути в последните три контроли на Червените – с Пирин Благевград (0:0), Ботев Враца (3:1) и Локомотив София (3:1).

В двубоя със столичните “железничари” Бисмарк се отличи с чудесна линейна скорост, дрибъл и гардиране на топката, като асистира за втория гол, дело на Тиаго Родригес.

В същото време стана ясно, че, осемкратният шампион на Азербайджан Нефтчи Баку ще трябва да плати 150 000 евро, в случай че пожелае да задържи нападателя на ЦСКА Ахмед Ахмедов и след края на сезона.

ЦСКА праща Бисмарк Чарлс под наем? 1

Клубът от “Българска армия” изпрати в Баку 25-годишния таран под наем, като Мечо, както е прозвището на играча, ще получава двойно по-високо възнаграждение.

Шансовете на Ахмедов да получава игрови минути се сведоха до минимум при наличието на Али Соу,  привличането на Жорди Кайседо и евентуалния трансфер на Бисмарк Чарлс.

В събота от 16:30 часа българско време Нефтчи гостува на шампиона Карабах в директен сблъсък за първото място в топ дивизията на Азербайджам. Столичани изостават с две точки и при успех ще излязат начело.

Очаква се Ахмедов да попадне в групата за дербито. Бившият играч на Нефтчи и ЦСКА Марчо Дафчев пък похвали тарана.

“Той има добра скорост, но ще му е трудно да бележи много, защото повечето отбори се затварят срещу Нефтчи. Надявам се все пак Ахмед да докаже обратното. Желая успех на него и на тима”, каза Дафчев пред Azerisport.com. Марчо изигра 6 мача за ЦСКА през пролетта на 2002 година.