ЦСКА пропусна много, но взе трите точки в Монтана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" създадоха сумати ситуации за гол, но трепериха за победата на "Огоста"

ЦСКА записа труден успех с 2:1 като гост на Монтана в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. Раян Сенхаджи (автогол) и Али Соу бяха точни за “червените”, а за Монтана се разписа Николай Минков.

Отборът на ЦСКА имаше тотална доминация в срещата и можеше да вкара поне 4-5 гола, но вместо това трепери за победата до края на двубоя. Гостите имаха първия шанс за гол в 6-ата минута, но Ахмед Ахмедов не успя да нанесе удар след подаване на Соу.

Две минути по-късно “червените” откриха резултата, след като футболист на Монана си вкара автогол. Греъм Кери напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле на съперника, където Раян Сенхаджи отигра топката и я прати в собствената си врата – 0:1.

В 12-ата минута вратарят на домакините отрази удар на Ахмедов, а малко след това Соу не успя да нацели вратата от добра позиция. В 31-вата минута Енрике Рафаел стреля с глава, но над вратата на съперника.

Иван Михов опита да застраши вратата на гостите с удар от пряк свободен удар в 37-ата минута, но шутът му бе неточен. Малко преди края на първата част Стефан Каменов пропусна добър шанс за изравняване на резултата.

Четири минути след подновяването на играта гостите от София имаха чудесен шанс за втори гол. Тиаго Родригес сложи топката на главата на Ахмед Ахмедов, чийто удар бе спасен от стража на домакините.

По-добрата игра на “армейците” даде резултат и те вкараха втори гол в 76-ата минута. Тиаго изведе Али Соу на много добра позиция и този път нападателят не пропусна – 0:2.

Монтана отговори по най-бързия начин и 78-ата минута намали резултата. Удар на Сергей Георгиев бе отразен от Густаво Бусато, но топката стигна до Николай Минков, който порази целта – 1:2.

Девет минути преди края на редовното време Джером Синклер можеше да сложи точка на спора с трети гол за гостите, но шутира неточно.

Все пак ЦСКА не допусна изненада и спечели двубоя, с което събра актив от 21 точки и прогресира до 3-ото място в класирането.

Тимът на Монтана пък остана с 12 точки до името си и заема 11-ата позиция.