ЦСКА с мощен удар – привлече юноша на Ливърпул и национал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА София обяви привличането под наем на двама класни футболисти на Уотфорд в лицето на Джером Синклеър и Адалберто Пенярена.

Синклеър е продукт на школата на шампиона Ливърпул и английски младежки национал, докато Пенярена е национал на Венецуела – бивш футболист на италианските Удинезе и Гранада.

Любопитното е, че само преди месец Кристиано Джарета, бившият спортен директор на Червените, бе представен като шеф именно на Уотфорд, откъдето идват двамата нови на „Армията“.

Официалното съобщение от ЦСКА, публикувано на клубния сайт:

„Армейци,

Офанзивно дуо от Уотфорд подсили ЦСКА. Преотстъпени за един сезон от английския клуб са Джером Синклер и Адалберто Пенярена. Преминаването им беше финализирано в последните часове на трансферния прозорец, като футболистите ще акостират във вторник в столицата.

Джером Синклер е на 24 години и е продукт на школата на Ливърпул, като има записани и официални мачове с екипа на „мърсисайдци“. През януари 2016 година футболистът е трансфериран в Уотфорд, след което е преотстъпван последователно на Бирмингам, Съндърланд, Оксфорд и холандския Венло. Синклер е бивш юношески национал на Англия.

Адалберто Пенярена Маестре е 23-годишен, настоящ национал на Венецуела, но притежава испански паспорт. Той акостира в Удинезе през 2015 г. и веднага е даден под наем на Гранада, където прави отлични мачове в Примера дивизион и отбелязва 5 гола. След това е продаден на Уотфорд, а от 2016-та година насам е обличал екипите на  Гранада, Удинезе, Малага и белгийския Ойпен. Пенярена е световен вицешампион за младежи с Венецуела на Мондиала през  2017-та година, а за ‚А“ отбора на родината си е записал 15 срещи“.