ЦСКА с писмо до високите етажи на управлението относно Найденови
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Като какви тези хора са над закона", питат от "Армията"

Ръководството на ЦСКА излезе с гневно писмо до медиите, в което се обръща към премиера Кирил Петков, министъра на финансите Асен Василев, главния прокурор Иван Гешев, министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и изпълнителния директор на НАП Румен Спецов.

В текста “армейците” задават въпроси около спекулациите в медиите, че братята Цветомир и Боян Найденови са ощетили държавния бюджет с около 700 милиона лева.

Ето какво гласи писмото на “армейците”:

До Г-н Кирил Петков,
Министър-председател на Р България
До Г-н Асен Василев,
Заместник министър-председател
До Г-н Иван Гешев,
Главен прокурор на Р България
До Г-н Бойко Рашков,
Министър на вътрешните работи
До Г-н Румен Спецов,
Изпълнителен директор на НАП
Уважаеми господа,
ПФК ЦСКА София е сериозно загрижен за несъбраните вземания от определената в общественото пространство “кражбата на века” от страна на братята Цветомир и Боян Найденови. Според многобройни информации в медиите, в качеството си на длъжностни лица на фирми от хазартния бизнес, вследствие на техни преднамерени действия и управление, държавният бюджет на Република България е ощетен с над 700 милиона лева.
Огромна липсваща сума от джоба на данъкоплатците!
Уважаеми господа, вие често напоследък споменавате в парламента и медиите, че раят за крадците е свършил… Прекрасно и похвално, остава обаче впечатлението и усещането, че за някои лица все още не е.
Затова си позволяваме да попитаме: Като какви тези хора са над закона? Доколкото е известно, за подобни провинения техният бивш съдружник Васил Божков е с близо 20 обвинения.
Позволяваме си и да попитаме, след като бе нееднократно анонсирано от следствие, прокуратура и медии, че тези пари – престъпно, необяснимо и ненаказано липсват в бюджета, как подобни лица продължават да притежават съответните лицензи, за да оперират и печелят в така строго регламентираната и наблюдавана от държавата хазартна дейност?
Уважаеми господа, молим, като съвестни данъкоплатци, да приложите дадената ви от народа власт и по законен начин да се съберат тези необяснимо защо непостъпили 700 милиона лева, като те бъдат целесъобразно използвани за подпомагане на решаването на енергийната, пандемичната и останалите кризи, пред които е изправена страната ни в момента.