ЦСКА се подсили с аржентинския халф Федерико Варела
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аржентинецът за последно защитаваше цветовете на Денизлиспор

ЦСКА се подсили с полузащитника Федерико Николас Варела Ескудеро. 25-годишният футболист се изявява като плеймейкър и през есента защитаваше цветовете на елитния турски Денизлиспор.

Днес футболистът успешно премина медицински прегледи и парафира личния си договор, след което се включи в следобедната тренировка на ЦСКА под ръководствот на Бруно Акрапович. Възможно е аржентинският футболист да направи своя неофициален дебют в утрешната проверка срещу Ботев Враца.

Федерико Варела от малък живее в Испания и получава местно гражданство. Кадър е на школата на Селта Виго, след което осъществява трансфер в швейцарския отбор Стад Нион. Качествата на младока са забелязани от скаутите на Порто и на 18 годишна възраст техничарят подписва договор с „драконите“. В продължение на три сезона Варела изиграва 70 мача и вкарва 16 гола за дублиращия тим на Порто, а в началото на 2018 г. е преотстъпен в Портимонензе, като с този отбор дебютира в елита на Португалия. Кариерата му продължава в испанската Сегунда дивисион с тимовете на Райо Махадаонда, Леганес и Лас Палмас преди да облече екипа на Денизлиспор.

В отбора на ЦСКА, Федерико Варела се очаква да замени Юнус Санкаре, който премина в тима на Панатинайкос.