ЦСКА се разделя с Енрике и Кери след края на сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Армейците искат да задържат Синклеър и Пеняранда

Двама от играчите, които така и не успяха да се наложат като основни фигури състава на ЦСКА София – Рафаел Енрике и Греъм Кери, ще напуснат “Българска армия” след края на сезона, съобщава “Тема спорт”.

Контрактът на 31-годишния ирландец изтича през лятото и няма да бъде подновен. През този сезон бившият играч на Плимут Аргайл се представя незадоволително – той записа 14 мача за първенството, в които не успя да реализира нито един гол.

В събота Кери се появи на терена в заключителните минути в нулевото равенство с Локомотив Пловдив (0:0), но не успя да разнообрази атаката на Червените. Той съумя да пласира само няколко центрирания от свободни удари, но от тях не произлезе нищо.

През миналия сезон офанзивният халф бе доста по-ефективен. Тогава той записа 26 мача, в които реализира 4 гола, а в същото време бе и лидер по асистенции.

Бразилецът Енрике, за когото това е четвърти сезон на “Българска армия”, също не успява да оправдае очакванията. Освен че е непостояен в изявите си, той се оказа доста чуплив и през годините пропусна важни мачове на тима поради травми.

Раздяла с тях не би се отразила особено на ЦСКА, тъй като отборът разполага с достатъчно флангови играчи. Акрапович залага на система 3-4-1-2 с халф-бекове, а предпочитаните му опции за тях са Тибо Вион и Брадли Мазику.

През пролетта на такава позиция бе използван и Джером Синклеър, а на разположение е и Георги Йомов.

От изброените четирима, под въпрос е само оставането на Синклеър. Той е със статут на преотстъпен от Уотфорд, като идентична е и ситуацията с Адалберто Пеняранда.

ЦСКА планира да задържи англичанина и венецуелеца и за следващата кампания, а дори ше направи опит за откупуване на правата им.