ЦСКА-София изпусна да победи в края пред пълните трибуни на “Армията”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иван Турицов можеше да се превърне в големия герой за "червените", но изпусна дузпа в 12-та минута от добавеното време на редовните 90.

ЦСКА-София и ЦСКА 1948 завършиха при резултат 1:1 в мач от 34-ия кръг на efbet Лига, на стадион “Българска армия”. Иван Турицов можеше да се превърне в големия герой за “червените”, но изпусна дузпа в 12-та минута от добавеното време на редовните 90.

Домакините поведоха с 1:0 в 40-ата минута. След изпълнение на тъч Тибо Вион изпрати топката в наказателното поле на ЦСКА 1948, където Симеон Петров се извиси над всички и изчисти топката, но право в краката на Енес Махмутович, който стреля от дъгата на наказателното поле и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Генадий Ганев.

ЦСКА 1948 изравни резултата в 45-ата минута. Педриньо финтира Енес Махмутович, след което отправи диагонален удар от около 23 метра, Густаво Бусато не се намеси никак убедително, а топката влетя във вратата му. Тобиас Хайнц стреля от пряк свободен удар в 52-ата минута, а топката срещна напречната греда на вратата на Генадий Ганев.

В седмата минута на добавеното време на мача Амос Юга изпрати топката към Дюкенс Назон свали топката с глава към Тобиас Хайнц, който стреля, но топката бе блокирана от тялото на Парвиз Умарбаев. При играта на Назон с глава топката срещна ръката на Ангел Грънчов. Първоначално съдията Радослав Гидженов не свири дузпа, но след намесата на ВАР решението бе коригирано и реферът посочи бялата точка – дузпа за ЦСКА – София. Наказателния удар обаче бе пропуснат от Иван Турицов и така “червените” ще чакат вечния си съперник Левски да препъне Лудогорец само след минути.