google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА завърши на второто място в efbet Лига и спечели сребърните медали след разгром с 5:0 срещу Берое в двубой от последния кръг на сезон 2019/20 на стадион “Българска армия”. Попаденията за “червените” реализираха Тиаго на два пъти, Евандро, Валентин Антов и Али Соу.

Домакините откриха резултата още в 4-ата минута, когато Тиаго комбинира с Евандро, който бе оставен непокрит и с прецизен удар не остави шансове на Генадий Ганев – 1:0.

Малко след това ЦСКА имаше шанс за второ попадение, но Греъм Кери не успя да порази целта от добра позиция. В 24-ата минута “червените” вкараха втори гол чрез Вальо Антов. Тиаго изведе Антов сам срещу вратаря на заралии, като бранителят на домакините залъга бранител и с премерен удар прати топката в мрежата за 2:0.

В 34-ата минута гостите погледнаха към вратата на съперника, като Иван Минчев отправи опасен удар от фаул, но Густаво Бусато се намеси добре. До края на първото полувреме нов гол не падна и ЦСКА се прибра на почивка с две попадения преднина.

Второто полувреме започна равностойно, но ЦСКА продължи да бъде по-добрият отбор. В 63-ата минута “червените” можеха да вкарат трето попадение след грешка в отбраната на “зелено-белите”. Антов отне топката и комбинира със Соу, чийто удар обаче бе неточен.

В 70-ата минута Али Соу спечели дузпа за домакините, след като Генадий Ганев го фаулира в наказателното поле. Зад топката застана Тиаго, който вкара от бялата точка за 3:0.

След още седем минути футбол на “Българска армия”, ЦСКА вкара четвърто попадение. Енрике комбинира с Тиаго, който на празна врата се разписа за 4:0.

В 81-вата минута домакините реализираха пето попадение. “Армейците” се възползваха от грешка на младока Георги Маджаров, като Али Соу му отне топката и реализира в мрежата на Ганев – 5:0.

До края на срещата нямаше други интересни положения и ЦСКА се поздрави с разгромната победа. “Армейците” завършиха сезона с 59 точки на 2-рото място, с 4 повече от третия Славия. Берое пък остана с 49 точки на 6-ата позиция.