ЦСКА срещу Левски: Битката преди Коледа на столичните грандове
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" са явен фаворит в днешния двубой, кадрови проблеми за Славиша Стоянович преди мача

Вечното дерби между ЦСКА и Левски ще бъде последният двубой за двата тима за календарната 2020 година. Двубоят е днес от 18:00 часа на ст. “Васил Левски” и ще бъде ръководен от рефера Никола Попов.

„Армейците“ са абсолютен фаворит на хартия – отборът е трети в класирането с 30 точки след 15 изиграни мача, докато „сините“ са на незавидното 10-о място с 15 точки.

Капитанът на „червените“ Петър Занев призова своя тим да смачка Левски в днешния сблъсък, докато вратарят на „сините“ Ники Михайлов беше по-умерен в своето изказване преди двубоя и поиска пределна мотивация от играчите.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович няма да може да разчита на трайно контузените братя Цоневи, както и на Симеон Славчев и Андриан Краев. Живко Атанасов е под въпрос до последно за срещата. Старокин и Юруков пък изтърпяват наказание и също отпадат от плановете на словенеца за мача. Бруно Акрапович пък няма проблеми с контузени или наказани и ще може да заложи на най-доброто за сблъсъка.

152 мача са се изиграли между ЦСКА и Левски в елита, като „сините“ имат 55 победи срещу 54 за своя опонент. Головата разлика е 213-206 в полза на ЦСКА.

В последните три мача между двата тима нямаше победител, а в предишния сблъсък отборите направиха зрелищно 3:3.

Букмейкърът Efbet сочи ЦСКА за изявен фаворит в мача, като ставката за победа на „червените“ е 1.42 срещу 8.30 за успех на Левски.