ЦСКА търси съперник за контрола преди подновяването на efbet Лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ръководството на ЦСКА ще търси съперник за една контролна среща, която да се проведе преди рестартирането на българското първенство. “Армейците” имат желание да проведат спаринга на 30 или 31 май. 

Възможните варианти са Етър, Берое и Славия. Има и малък шанс ЦСКА да направи кратък подготвителен лагер в Тетевен и там да се проведе въпросната контрола.

Efbet Лигата трябва да се поднови на 5-ти юни, което оставя отборите с едва две седмици за водене на подготовка. Ако няма промяна в мерките на правителството, едва от 20-ти май, футболните отбори ще могат да провеждат групови тренировки.

В момента ЦСКА и останалите елитни клубове водят тренировки в групи от 4 или 5 футболисти. Играчите не могат да тренират с топка, а правят основно упражнения за физическа подготовка. Основната цел на треньорското ръководство е да предпази футболистите от евентуални травми. Именно евентуалните контузии, породени от дългото прекъсване в нормалните тренировки е основното притеснение в отборите.

Всички налични играчи на ЦСКА са на линия, с изключение на Тиаго Родригес, който наскоро се завърна от Португалия и все още е под карантина. Там халфът претърпя операция, но вече е напълно възстановен и готов за максимални натоварвания.