ЦСКА тръгва към полуфиналите – срещу тим, воден от екс-армеец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените са в серия от 11 поредни победи срещу Ботев Враца

ЦСКА София поема по пътя към полуфиналите в турнира за Купата на България срещу един от най-удобните си съперници в последните години – Ботев (Враца).

Днес от 17.00 часа Червените приемат на своя “Българска армия” тим, срещу когото са в умопомрачителна серия от 11 поредни победи в официални срещи.

За последен път ЦСКА не успя да стигне до краен успех срещу врачани на 6 ноември 2011 година, когато двубоят на стадион “Христо Ботев” в северозападния град завършва наравно – 2:2.

Нещо повече, в последното десетилетие двата тима изиграха и четири контролни срещи, като всички те също завършиха с победи за Армейците.

Любопитно е да се отбележи, че днешната среща ще бъде дебют на кормилото на Ботев за бившия бранител на ЦСКА Веселин Великов, който наследи подалия оставка Антони Здравков.

Екс-армеецът обаче ще трябва да сглобява стартовата си единайсеторка без две от водещите фигури в тима – заради наказание гастрола в Борисовата градина пропускат Даниел Гаджев и Чавдар Ивайлов.

ЦСКА също няма да бъде в пълен състав – Бруно Акрапович няма да може да разчита на двама от своите халфове – Амос Юга и Федерико Варела.

Съвсем естествено, с оглед на моментната форма и историята на мачовете между двата тима в последното десетилетие, големият фаворит на букмейкърите е ЦСКА. Коефициентът за победа на домакините е около 1.20.

След идването на Бруно Акрапович на “Българска армия” Червените не вкарват особено често, но пък и без особено затруднения стигат до “чисти мрежи”. Ето защо ви препоръчваме да опитате със залог, че ЦСКА няма да допусне гол във вратата и си днес. Офертата на Efbet спортни залози за такова развитие на мача е повече от прималива – 1.80.

Дуелът е част от тв програмата за футбол днес и ще бъде излъчен пряко в ефира на “Диема Спорт”, а след откриване на сметка в efbet играчите могат да се възползват и от специални оферти за нови клиенти.