ЦСКА удържа безценно 1:0 срещу Локомотив (Пловдив)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Армейците" взеха победата на "Лаута", въпреки че имаше доста опасности пред Бусато

ЦСКА успя да стигне до успех с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в отложен мач от 7-ия кръг на efbet Лига. “Армейците” сложиха край на дългата серия без победа на “Лаута” и вече имат пет точки аванс пред Лудогорец на върха в класирането.

Още в началните секунди домакините имаха възможност за попадение след като Димитър Илиев центрира отляво в наказателното поле, където Преслав Боруков засече с глава, но Бусато спаси.

В 15-ата минута Лазар Туфегджич имаше отличен шанс да вкара, след като излезе очи в очи с Динко Хоркаш и се опита да го прехвърли, но не намери очертанията на вратата.

ЦСКА все пак успя да поведе с първия си точен изстрел в мача. Турицов центрира ниско отдясно на наказателното поле, Дюкенс Назон пропусна да отиграе, но Туфегджич на далечната греда беше направилното място, за да прати кълбото в мрежата.

Две минути преди почивкатао баче Туфегджич показа, че не може да продължи мача и Браян Морено трябваше да влиза принудително на неговото място.

След почивката в 57-та минута Карагерен центрира и намери Матеус Да Силва на далечната греда, но той прати топката встрани от целта. В 63-та минута отново Карагерен беше в центъра на опасност пред Бусато след като стреля от около 15 метра, но топката профуча покрай вратата.

До края на срещата “армейците” удържаха аванса си и вече имат 40 точки – пет повече от втория Лудогорец, който обаче има два мача по-малко. Локомотив (Пловдив) пък е четвърти с 30 точки.