ЦСКА взе реванш от Локо Пловдив след пълен обрат на “Лаута”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ЦСКА спечели гостуването си на Локомотив Пловдив с 2:1 в мач от 30-ия кръг на efbet Лига. “Червените” направиха пълен обрат в срещата и се поздравиха с важни три точки, които ги доближават до участие в Лига Европа. “Армейците” изоставаха в резултата, но с голове на Тиаго от дузпа и Али Соу в 95-ата минута стигнаха до успеха, като по този начин взеха частичен реванш от “смърофвете” за загубата във финала на Купата.

В състава на домакините имаше много промени в сравнение с финалния мач за Купата между двата тима като цели седем играчи не бяха на терена, сред които капитанът на тима Димитър Иличев. Освен него извън групата останаха Петрович, Карагарен, Умарбаев, Пиргов, Цветанов и Аралица.

ЦСКА пък излезе с почти всичко най-добро в срещата като нападението на тима бе водено от Али Соу, който имаше подкрепата на Евандро и Рафаел Енрике. В халфовата линия действаха Джеферсон, Тиаго и Малинов, а в защита пред вратаря Бусато започнаха Гълъбов, Антов, Занев и Мазику.

Стартов състав 👊#Lineups #LokoVsCSKA #CSKASofia

Posted by CSKA Sofia FC on Thursday, July 9, 2020

Първият шанс за гол в мача бе след минута игра, като Диниш Алмейда допусна грешка, от която се възползва Али Соу. Нападателят на гостите отправи удар към вратата на съперника, но Мартин Луков се намеси добре. В 11-ата минута “черно-белите” имаха шанс да открият резултата чрез Салинас, но ударът му мина встрани от вратата на гостите.

В 20-ата минута Тиаго пробва силен удар от 20-на метра, но шутът му се отби в напречната греда. Осем минути по-късно отново Салинас пробва точността на своя удар и този път уцели вратата, но Густаво Бусато изби в корнер. В края на първото полувреме ЦСКА направи добра атака, която завърши с удар на Кристиян Малинов, но шутът му мина малко над напречната греда.

Първата ситуация пред една от двете врати през второто полувреме бе в 55-ата минута, когато Тиаго стреля в аут от средна дистанция. Шест минути по-късно домакините откриха резултата. Грешка в защитата на “армейците” позволи на Салинас да излезе на чиста голова позиция и с прецизен удар прати топката в мрежата на Бусато – 1:0.

Малко след това Локо Пловдив имаше шанс за второ попадение, но удар на Малонга мина покрай гредата. Домакините имаха претенции за дузпа в тази ситуация, тъй като топката се отби в ръката на Петър Занев, но Ивайло Стоянов остана безмълвен.

В 78-ата минута Петър Витанов фаулира Кристиян Малинов в наказателното поле и “армейците” получиха дузпа. Зад топката застана Тиаго, който с мощен удар не остави шансове на Мартин Луков – 1:1.

Дълбоко в добавеното време ЦСКА направи пълен обрат, след като Ахмедов пусна страхотен пас към Али Соу, който с мощен удар прати топката в мрежата на Луков за 1:2.

#FullTime #LokoVsCSKA #CSKASofia

Posted by CSKA Sofia FC on Thursday, July 9, 2020

С победата в тази среща “червените” се изкачиха на 2-рото място във временното класиране с актив от 56 точки и вече имат 3 пункта аванс пред 3-ия в таблицата Левски. Локо Пловдив пък остана без шанс за медали като заема 5-ото място с актив от 50 пункта.