ЦСКА започва преговори за ТВ правата за мачовете си в Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съвсем скоро ЦСКА ще започне преговори за тв излъчването на мачовет си от турнира Лига Европа. Една от водещите телевизии bTV проявява сериозен интерес, като именно тя излъчи по-голямата част от международните мачове на “армейците” през миналия сезон.

Наскоро клубът от “Армията” скочи на предложения нов договор за тв правата у нас, като обявиха, че има конфликт на интереси. Надали “червените” ще позволят на Nova TV, която държи правата за efbet Лига, да показва директно мачовете им от втория по сила европейски клубен турнир.

ЦСКА ще стартира своето учатие като поставен в 1-я кръг на Лига Европа благодарение на натрупания си клубен коефициент – 4.000. В предишните два сезона на надпреварата, червените бяха с националния коефициент (3.475), който сега нямаше да им е достатъчен, за да са поставени дори в началото на състезанието. Жребият е на 20 август, четвъртък, а първият кръг ще се проведе на 27 август. Сред най-трудните евентуални съперници на ЦСКА на старта са са полският Пяст Гливице (шампион за 2019-а), словашкият Жилина и унгарският Академия Пушкаш.

Припомняме, че регламентът на турнира беше променен и всички мачове до плейофната фаза включително ще се решават в една среща. Изтегленият в жребия първи отбор ще бъде домакин.

“Тема Спорт” съобщи преди време, че ЦСКА е заявил “Армията” за евентуалните си домакинства в първия и втория кръг на турнира, а от третият вече ще домакинства на националния стадион “Васил Левски”. Точно такава бе ситуацията и при последните две евроучастия на “армейците”. Тогава червените отстраниха по два отбора (Рига и Адмира през 2018-а и Титоград и Осиек през 2019-а), след което бяха елиминирани от Копенхаген и Заря Луганск. Тимът не получи гол на “Българска армия” в своите четири мача през последните 2 години, след като записа чисти победи срещу всички свои опоненти.