Дамбраускас: Двубоят приключи, след като вкарахме
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако искаш да бъдеш топ отбор, трябва да имаш различна стратегия"

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас остана доволен от победата с 1:0 над Шахтьор (Солигорск) и продължаването напред в Шампионската лига. Литовецът е на мнение, че двубоят не е бил никак лек, но разградчани са успели да се справят с трудния съперник.

“Мисля, че на моменти мачът се доближаваше до този в Разград. Шахтьор контраатакуваше доста по-добре. Няма лесни мачове в Шампионската лига и знаем, че във всеки трябва да даваме всичко от себе си и да сме максимално концентрирани и в двете срещи. Днес нямахме толкова много положения и трябваше да бъдем търпеливи. След гола двубоят приключи. Имаше доста тактически приоми в подготовката ни за този мач”, заяви след мача Дамбраускас.

“В първото полувреме Каули бе много добре изолиран от противника и трябваше да видим как да го вкараме отново в игра. Доволен съм от реакцията в 90-те минути. В модерния футбол това е много важно. Да се подобряваш във футбола е много трудно, а това е основна задача. Важно е да се развиваш. Ако искаш да бъдеш топ отбор, трябва да имаш различна стратегия. Защитавахме се добре и не оставяхме пространства на съперника. Имаме три дни до мача с ЦСКА, може би някои играчи ще получат почивка, а имаме и дълга скамейка”, добави още специалистът.