Дамбраускас: Гарантирахме си европейски футбол до декември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Литовецът бе щастлив след победата над Мура и изрази оптимизъм за предстоящите двубои с Олимпиакос.

Наставникът на Лудогорец Валдас Дамбраускас остана доволен от успеха на своя отбор над Мура с 3:1 в реванша от втория квалификационен кръг от Шампионската лига.

Литовският специалист разкри, че Олимпиакос не е чак толкова голяма препятствие и допълни, че Лудогорец не се страхува от никого.

“Беше много трудно. В Шампионската лига няма как да очакваш друго. Реагирахме добре след техния гол. Ние вкарахме добри голове, особено вторият, който обърна нещата в наша полза. Това бяха два много добри мачове за нас. Мура бяха организирани, с план. Накараха ни да се чувстваме некомфортно, оказаха ни голям отпор и не се отказаха. Липсваше ни на моменти острота, енергия. Времето също повлия, беше тежко. Най-важното е, че си гарантирахме европейски футбол до декември”, започна Дамбраускас.

“Отбелязахме гол в самото начало и бе логично да имаме както възходи, така и падения в мача. Имахме добри възможности и трябваше да поведем с два гола, но не успяхме. Това са неща, които се случват. Кахлина също ни спаси в един или два момента. В крайна сметка бяхме убедени, че ще вкараме втори гол и така и стана. Това е днк-то на Лудогорец.

“Най-важното е да не спираме да търсим гола. С риск да се повторя – търсим владение на топката, да атакуваме и държим нещата под контрол. Щастлив съм, че вкарахме три гола. Опитваме се да доминираме с топката, но в двубоите от Шампионската лига трябва да сме още по-добри. Ще започнем още от утре да елиминираме грешките. Имаме широчина в състава, имаме и качество. Опитваме се да анализираме внимателно противниците си. Ману се появи в края и съм радостен, че имаме играчи, които да влязат от пейката и да се разпишат” каза още литовският специалист.

“Не мисля, че Олимпиакос е чак толкова голямо препятствие. Всички знаем какъв е този отбор, но ние първо ще се подготвим за мача в събота. Бих казал, че няма отбор, от който да се страхуваме, имаме собствен стил и искаме да атакуваме”, допълни наставникът на Лудогорец.