google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фил Фодън е сред най-големите таланти, смята белгийският плеймейкър на "гражданите"

Футболистът на Манчестър Сити – Кевин Де Бройне, сподели, че съотборникът му Фил Фодън е “един от най-големите таланти”, с които е играл. Белгиецът предрече страхотно бъдеще за английският национал, който вече има 4 титли от Висшата лига. През този сезон Фодън е вкарал 7 гола в 14 срещи, което е отлично постижение.

„Той все още е това младо момче, което просто обича да играе футбол. Всеки път, когато минава топка, той тича по нея. Понякога е различно с други футболисти, но той е вероятно един от най-големите таланти, с които съм играл и таванът му може да бъде много висок”, сподели белгиецът пред клубния сайт на “гражданите”.

Де Бройне смята, че Фодън притежава “малко магия”, която не всички футболисти притежават.

„Той вече има четири титли във Висшата лига и е на 22 години. Справя се добре и е много умен като играч. Когато има много тактика, той притежава малко магия, която е достатъчна да промени развоя на събитията. Той може да постигне всичко, което поиска. Таванът му е много висок. Фил е страшно конкурентен и играе в повечето мачове, като може да бъде на високо ниво в следващите 15 години”, заяви Кевин де Бройне.