Де Йонг отново герой за Барса след луд мач с Леванте!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците обърнаха от 1:2 и 2:2, въпреки три дузпи за отбора от Валенсия

Барселона постигна поредна победа през тази пролет, след като в интригуващ мач срещу Леванте победи с 3:2 като гост. Домакините получиха три дузпи в срещата, но така и не успяха да вземат дори точка.

Първото полувреме във Валенсия премина бързо, но без особени ситуации за гол. Единствено в 27-та минута Хосе Моралес стреля в наказателното поле на Барса, но ударът му беше блокиран от защитник в лилаво.

След почивката играта се промени коренно и в 49-та минута Карденас спаси по отличен начин удар на Феран Торес. В 51-та пък Дани Алвеш направи нелепо нарушение в наказателното поле и това доведе до дузпа за Леванте, която Моралес реализира хладнокръвно.

Четири минути по-късно Леванте получи още един наказателен удар, този път след игра с ръка на защитник на гостите. Рожер Марти се зае с това изпълнение, но Тер Стеген улови ъгъла и спаси!

Това вдъхна увереност на гостите и в 59-та минута Дембеле показа отлична техника и центрира към Обамеянг, който заби поредния си гол през пролетта. Само четири минути по-късно Гави пусна къс пас към Педри, който заби топката в долния ляв ъгъл на вратата за пълен обрат в полза на Барса.

В 83-та минута обаче се стигна до 2:2, когато Гонзало Мелеро реализира трета дузпа за Леванте, след като Ленгле спъна Монтеро в пеналта. Така се стигна до втората минута на продължението, в което Жорди Алба центрира в наказателното поле, а Люк Де Йонг за пореден път този сезон вкара в последните секунди, за да донесе успеха за каталунците!


Така Барселона събра 60 точки и вече е втори, докато Леванте продължава битката за оцеляване с 22 пункта на предпоследното място.