google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Португалецът проплака, че отборът му бил по-добър на терена...

Португалският мениджър на Тотнъм Хотспър Жозе Моуриньо за пореден път демонстрира неспособността си да приема загубите по достоен начин.

Снощи Шпорите бяха надиграни от вдъхновен Ливърпул с 2:1 на “Анфийлд”, като хората на Моу изнесоха поредна продукция, базирана на опит да се неутрализират силните страни на опонента.

Статистиката след края на срещата показа смущаващо изоставане на Тотнъм в притежанието на топката – 24% – 76%, подобно изоставане в броя отправени удари, както и в други компоненти на играта, но вечно мрънкащият бос на състава от северен Лондон отново видя нещо друго…

“След мача казах на Юрген Клоп, че по-добрият отбор е загубил днес,” разрида се Моуриньо. “Той не се съгласи, но това си е негово мнение. Искам да отбележа, че, ако аз се държа като него край страничната линия, то вероятно ще ме изгонят.

Deja vu: Моуриньо отново хленчи след загуба 1

“Това отношение е предубедено. По някаква причина правилата за мен са други. Тотнъм напълно контролираше мача и загубата е незаслужен резултат, но това е футбола.

“На почивката направихме малки промени, но като цяло контролирахме мача и аз съм доволен

“Разбира се, допуснахме и грешки, но малки, а винаги има какво да се подобрява. Футболистите ми казаха, че съм бил прав, като им говоря от началото на сезона, че във всеки мач трябва да излизаме за победа.

“Играхме срещу шампиона на неговия стадион, а шансовете за успех пред нас бяха повече.

“Ливърпул нямаше вид на шампионски отбор, който бил и европейски и световен първенец. Такава разлика на терена не се забелязваше…”

В същото време, съвсем логично, Клоп беше на друго мнение след края на двубоя, допълвайки че попадението на лондончани е станало след засада.

“Заслужени три точки и съм щастлив,” заяви германският специалист. “Добър мач срещу отбор, който е много силен на контраатака.

“Да, вкараха гол от засада и имаха две възможности, но нищо повече. Най-добрата тактика срещу Тотнъм е да владееш топката по време на целия мач

Успехът на мърсисайдци, дошъл след прекрасен удар с глава на Боби Фирмино в края на срещата, позволи на формацията на Юрген Клоп да оглави еднолично подреждането във Висшата лига.

Ливърпул застана начело с 28 точки от 13 срещи, следван от Тотнъм с 25, а Саутхямптън и Лестър имат по 24.

Oще в събота по обяд Червените ще изиграят следващия си мач в Премиър Лийг  – гостуване на лондонски Кристъл Палас. На другия ден пък Тотнъм е домакин на дишащия в гърба му Лестър.