Дейвид Мойс не харесва планирана промяна в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мениджърът на Уест Хям не подкрепя идеята клубовете от Англия да се класират за Шампионска лига през турнира ФА Къп, но при условие, че имат успехи в европейските турнири

Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс не подкрепя идеята клубовете от Англия да се класират за Шампионска лига през турнира ФА Къп, но при условие, че имат успехи в европейските турнири. Специалиастът е категоричен, че всички отбори трябва да са равнопоставени.

В неделя „Телеграф“ разкри концепцията, че победителят във ФА Къп може евентуално да участва в Шампионската лига от 2024 година според новите правила на УЕФА, но само ако отборът е записал успехи в европейските турнири. Според британската медия  това ще даде две допълнителни места на страната в новия формат на турнира от 36 отбора, но това ще става на базата на коефициенти и на исторически успехи.

“Говорим за това да бъдем заедно във футбола, което означава да се даде възможност на всеки да се класира. Ако по-малък отбор спечели, се очаква да бъде третиран по същия начин. Дали щях да искам същото, ако бях начело на отбор от топ 6? Мисля, че повечето хора смятат така. Всичко трябва да се заслужи”, заяви Мойс пред медиите след победата на отбора му над Евертън с 2:1.

Снимка: Reuters