Дербито е тук – Левски срещу ЦСКА в битка за повече от три точки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата вечни съперника ще мерят сили днес от 16:45ч. на "Васил Левски"

Голямото дерби на българския футбол отново е тук! Левски излиза срещу ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски”днес от 16:45 часа на Националния стадион „Васил Левски” в мача им от 11-ия кръг на Първа лига.

Двубоят няма да бъде със залог единствено на трите точки, а ще трябва да покаже и чии шампионски амбиции през този сезон са по-сериозни.

Споменът от финала за Купата на България между двата отбора на 15 май все още е в съзнанието и на двете страни. Тогава „сините” се наложиха с 1:0 и ще искат да потворят триумфа, докато “армейците” имат само една цел за днес – реванш.

От началото на годината двата отбора изиграха общо три мача помежду си, а в тях ЦСКА все още не е отбелязал гол. Две срещи завършиха 0:0, а в третата беше битката за Купата. „Сините” влизат в мача след поражение с 2:3 от Локомотив София, докато „червените” надвиха друг столичен отбор – Славия, с 2:0.

Букмейкърите са единодушни, че фаворитът в днешния голям сблъсък е отборът на Левски. Макар “сините” да изостават със седем точки от вечния си съперник в класирането (но и с мач по-малко от “армейиците”), Betano.bg е обявил коефициент за домакинска победа от 2.41, а този за ЦСКА е 3.66.

От Winbet също мислят, че трите точки ще потеглят към “Герена” със ставка от 2.51, а “армейците” получават шанс от 3.41.

Bet365 дава най-ниския коефициент за Левски от 2.37, а ЦСКА е с 3.25.