Дерменджиев посочи кой трябва да стане “Футболист на годината”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Архитекта засипа със суперлативи Кирил Десподов.

Бившият треньор на Лудогорец, Левски и България Георги Дерменджиев говори за представянето на Кирил Десподов на “зеления килим” през настоящата година.

Наставникът смята, че именно крилото на “орлите” трябва да стане “Футболист на годината”.

“Той направи една страхотна година. Освен че е най-постоянният играч на Лудогорец, се изгради и като характер. Постоянно расте и го чака светло бъдеще”, заяви Дерменджиев пред “Мач Телеграф”.

“Според мен Десподов заслужава да стане “Футболист на годината”. Той играе много силно срещу силните. Спомнете си какви мачове направи срещу Олимпиакос и Италия. В Гърция не се притесни от атмосферата. Като цяло е показал, че враждебно настроените фенове на другите отбори го мотивират. Във Флоренция срещу европейския шампион също бе блестящ. Определено това, че той не игра срещу Малмьо в първия мач, попречи на Лудогорец за по-добър резултат преди реванша с шведите в Разград”.

“Познавам Десподов от националния отбор. Той футболните качества ги има, но расте като характер и заради това носи капитанската лента и в Лудогорец, и в националния тим”.

“Иначе през годината бих отличил и други български футболисти. Такъв е Тодор Неделев. Той се върна след тежка травма и показа колко важен е за Ботев и националния. Притежава отлична техника и страхотен удар. Ботев е четвърти основно заради него. При Георги Йомов също има сериозно развитие. Той е много добър на скорост, а в българското първенство има малко играчи като него. Похвала заслужава и Иван Турицов, който също ми се нрави. Прогрес виждаме и при Георги Минчев. Това момче показа, че голът му срещу Тотнъм не е бил случайност и продължава да се развива. Хеттрикът му срещу ЦСКА остава за историята”.

“От Левски бих отличил Ники Михайлов. Той често е бил критикуван, но показва много стабилна игра. Михайлов е един от играчите с най-голям принос за по-добрите резултати на Левски. Не трябва да се забравя и това, че хвана дузпи срещу Локо (Сф) и Ботев (Вр). Много постоянен в изявите си е Георги Костадинов. Той играе стабилно и в Русия, и в националния. Ивайло Чочев също заслужава похвала. Той пребори тежка контузия, а сега е основен футболист за България и своя клуб”, каза още бившият национален селекционер.