Десет от Барса изковаха ценен успех в Памплона, Педри и Рафиня герои
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Роберт Левандовски бе изгонен в 31-вата минута, но каталунците обърнаха Осасуна

Барселона спечели гостуването си на Осасуна с резултат 2:1 в мач от 14-ия кръг на Ла Лига. Този ценен успех донесе аванс от пет точки на каталунците на върха в класирането пред втория Реал Мадрид.

Победата бе постигната по шампионски начин от “блаугранас”. Тимът на Шави игра с човек по-малко от 31-вата минута, когато Роберт Левандовски бе изгонен. Въпреки това Барса стигна до важни три точки с попадения на Педри и Рафиня.

Осасуна откри резултата в 6-ата минута. Давид Гарсия се разписа с глава след центриране от корнер. Каталунците имаха претенции за нарушение срещу Кристенсен, но голът остана – 1:0.

В 31-вата минута Левандовски бе изгонен за втори жълт картон и остави своите с човек по-малко. В края на полувремето пък резервата Жерар Пике също получи червен картон, като той влезе в разправия с главния съдия.

Барса изравни две минути след подновяването на играта. Педри вкара за 1:1 със страхотен шут и върна гостите в битката за победата.

В 70-ата минута Тер Стеген спаси опасен удар на Мой Гомес. Малко след това Чими Авиля пропусна добра възможност за попадение.

Въпреки че бе с човек по-малко, Барса се опитваше да владее топката и да организира атаки. Осасуна играеше компактно и почти не позволяваше положения пред вратата си.

В 85-ата минута Барселона направи пълен обрат. Френки де Йонг отправи чудесен пас към Рафиня и бразилският национал отигра с глава по брилянтен начин, прехвърляйки вратаря на домакините – 1:2.

В добавеното време Гави предотврати сигурно попадение на Осасуна. Барселона запази аванса си и си тръгна с победата от Памплона, като това бе и последният мач на каталунците преди паузата за Мондиал 2022.