Дешан: Украйна ни вкара с половин положение
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мбапе знае, че не изигра добър мач, не беше в най-добрата си форма"

Световният шампион Франция започна квалификациите за Мондиал 2022 с разочароващо равенство 1:1 с Украйна снощи, а селекционерът на „петлите“ Дидие Дешан вече е планирал промени в състава за предстоящи двубой с Казахстан в неделя.

“Трябва да освежим състава за следващия мач. Много от футболистите ми играха мачове от вътрешните първенства в неделя и явно не успяха да се възстановят за срещата с Украйна. Няма да скрия, че ще има промени в състава за мача срещу Казахстан. Предстои ни дълго 11-часово пътуване до там, а след това идва и мач с Босна и Херцеговина”, обяви Дешан на пресконференцията след двубоя с Украйна.

“Украйна ни вкара с половин положение. Те дойдоха да се защитават. Гледах 20 мача на Украйна и в нито един мач не играха толкова защитно. Но резултатът показва, че техният треньор Шевченко си е свършил работата”, добави селекционерът.

“За следващите мачове ни трябват по-свежи играчи, които да вкарат повече агресия в играта”, категоричен е и капитанът на „петлите“ Юго Лорис.

Дешан не спести критики към звездата на отбора Килиан Мбапе: “Ще говоря спокойно с него. Мбапе знае, че не изигра добър мач. Не беше в най-добрата си форма. Съперникът се адаптира и винаги имаше трима-четирима играчи около него. Тактиката на Украйна усложни влиянието му върху играта. Трябва да му намираме повече пространства.“