Десподов: Не може да се подиграваш по такъв начин на Лудогорец
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на разградчани намекна, че отборът не е достатъчно добър колектив в момента

Крилото на Лудогорец – Кирил Десподов заяви след загубата с 2:4 от Динамо Загреб и отпадането от Шампионската лига, че тази вечер съдията е бил 12-ия играч на хърватите и сподели, че разградчани трябва да бъдат повече колектив завбъдеще, за да успяват да постигат победи.

“Трудно се говори след такъв мач. Първото полувреме отстъпихме на Динамо, нямаше агресия, не бяхме креативни в офанзивен план. Допуснахме грешки и при дузпата, и при третия гол. Доста брак в играта, но радостното е, че с човек по-малко играхме като равен с равен и дори ги надиграхме.”

Ако около 60-та минута бяхме вкарали и трети гол, можеше мачът да отиде в друга посока. Днес съдията им беше 12-ия играч, няма какво да си кривим душата. Срещу Лудогорец не може да се подиграваш така. Явно искаше така да се стече мачът. Мисля, че надиграхме и в двата мача Динамо и мога да иакажа адмирации за нашия отбор, тичахме, раздавахме се, но не винаги се получават нещата както искаш.”, заяви той.

“Ако искаме да играем на високо ниво, трябва да минаваме през такива отбори.”

Десподов отправи и непряка критика към Анте Шимунджа за атмосферата в съблекалнята.”Трябва да бъдем по-здрав колектив и да бъдем търпеливи. Излизаме да пресираме, но не заедно, появяват се дупки и идват контраатаки. Има млади играчи, но опитните трябва да ги подкрепят. Трябва да сме един юмрук на терена, а не да се разправяме кой каква грешка е направил.”

“Трябва да се отърсим от този мач и да мислим за мача с Левски, ако го има, разбира се. Искаме да играем в Лига Европа и ще направим всичко възможно. Нямаме победи последните години, а искаме. Трябва ни коефициент, така че трябва да се мобилизираме и да започнем да работим за следващия мач, защото със сигурност няма да бъде лесен. На мен ми трябват минути, към момента съм на 30% готов.”, завърши Десподов.