google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на младежите смята, че Антов е пострадал от пререканията му с бившия наставник на Лудогорец и Левски

Селекционерът на младежкия национален тим Александър Димитров опроверга наставника на мъжката формация Георги Дерменджиев, който няколко пъти заяви, че между двамата няма разногласия.

“В последните две години работих с трима треньори на първия тим – Петър Хубчев, Красимир Балъков и Георги Дерменджиев,” коментира Димитров пред “Труд”.

“С първите двама комуникацията ми беше перфектна. В един момент нещо се скъса във връзката с Дерменджиев. Естествено, че за Антов не беше добре това нещо.”

Димитров призна за разрив с Дерменджиев 1

Няколко пъти в последните месеци се появиха информации, че между двамата прехвърчат стрели заради категоричния отказа на Дерменджиев да пуска играчи за важни квалификации в младежкия тим, независимо че в това време мъжете играеха контроли или мачове без особено значение за класиране.

Димитров коментира и работата си с младежкия тим.

“Преди последния лагер броихме с колегите и използваните футболисти от нас бяха 37. След него със сигурност са станали 40. При мен всички трябва да са титуляри, за да са национали.

“В последните месеци изключение направих за Станислав Иванов и Тонислав Йорданов, но двамата са част от отбора дълго време. И въпреки че изпаднаха в период без игра, нямаше да е редно да ги извадя в самия край на цикъла.

“Младите имат нужда от търпение, с вълшебна пръчка не става. Виждам какво самочувствие и международен опит натрупаха футболистите в последните години. За съжаление се случи едно лъкатушене на някои между първия тим и младежкия. Това наруши подготовката, а също и развитието им.”