Димитров: Трябва да сме с манталитет на победители и позитивни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Поздравявам всички, които попаднаха в селекцията, добри момчета, целенасочени, работливи, младите ни състезатели не са чалгари, те искат да побеждават, дават най-доброто от себе си"

Треньорът на младежките национали Александър Димитров обяви, че „дребни неща“ са попречили на младите „лъвове“ да се класират на Европейското първенство. “Когато поех младежкия национален отбор, амбициите ми бяха да дадем максимален брой състезатели в мъжкия национален отбор, някои дребни неща ни попречиха да се класираме, тогава успехът щеше да е на българския футбол, а не на Александър Димитров, няма да им го простя никога, те си знаят кои са, не искам да се връщам назад. Темата е приключила, не искам да се връщам назад, не мога да го преглътна и да го преживея, това е една от причините да искам да го пробвам отново с младежите, имаме добри момчета. Имаме подкрепата на Ясен Петров, той може да разчита на мен, както и аз на него”, призна селекционерът в предаването “Домът на футбола”.

“Мога да помогна с всичко, което поискат селекционерите на националния отбор, имал съм отлична комуникация и с Хубчев и с Балъков, сега и с Ясен Петров, комуникираме, пет човека попадат от младежкия тим при мъжете, те са готови за мъжкия национален отбор, кога той ще реши да ги използва е негово решение. Поздравявам всички, които попаднаха в селекцията, добри момчета, целенасочени, работливи, младите ни състезатели не са чалгари, те искат да побеждават, дават най-доброто от себе си, последното нещо е заведения, коли, жени. те искат да се развиват, да побеждават, те го показаха в последните две години”, каза още Димитров.

“Каквото и да правим, накрая трябва да имаме и малко късмет, дай Боже да имаме късмет, има голяма вероятност част от швейцарските национали да не бъдат пуснати в националния отбор, не бива само на това да разчитаме. Трябва да имаме манталитет на победители, нека да бъдем по-позитивни”.

“В моя списък има 7 души, които играят в чужбина, Калоян Костадинов е най-младият състезател в норвежката Висша лига, има моята показа, Норвегия са ме създали, аз съм българин, обичам си родината, но не искам да предавам хората, които са ме създали. Искам да спечелим този турнир. Фаворит е Нидерландия, както да говорим за тяхната школа, но това е една от задачите ми на този лагер, ние да уважаваме съперника, но да не бъдем респектирани от състезателите и името на съперника. Нас ни интересува на терена, това кой какво прави. Ако надградим ще е отлично”.

“Какво трябва да се промени, аз съм треньор, моята визия, да се обърне малко повече внимание на българското, българският треньор да е защитен.“